Min kunst:

På denne side kan du klikke ind (ved at klikke på teksten eller det viste billede) og så få vist mine malerier fra den pågældende periode. Ofte vil der være tale om, at jeg har udstillet de fleste af værkerne på en af mine udstillinger. Mange af værkerne er solgt.

Malerier 2019-20

Her er malerier, som jeg senest har skabt dels i Holbæk som medlem af Isefjordskunstnerne, dels i Frederikssund som elev hos Laurentius van Dam

Koner i porten (spartel, akryl, olie 100 x 100).jpg

http://anderskelstrup.jalbum.net/Malerier 2019-20

Malerier 2017 - 19

Jeg er kom ganske godt i gang med at male igen i 2018 (efter flytningen). Et af mine første billeder på "Djævleøen" er det nedenfor viste. Det hedder: "Kamufleret indgang til Helvede". Det handler om alt det lir vi bliver udsat for til daglig og som blot kamuflerer at vi lever i en verden, der også er fyldt med død og ulykke. Klik på billedet for at se flere af mine seneste malerier.

Kamufleret indgang til Helvede (akryl 100 x 100).jpg

 

Malerier 2014 - 16

Mine malerier i de seneste år er for det meste udført i "Væksthuset 4D" som er et kunstnerkollektiv på Bornholm, hvor jeg arbejdede sammen med godt 20 kunstnere af forskellig slags: Billedkunstnere, keramikere, smykkekunstnere, skrotkunstnere o. fl. Desværre har jeg måttet sige farvel til dem alllesammen efter at vi er flyttet til Sjælland april 2017.

 

Malerier 2013:

Jeg vil egentlig gerne være mere "politiserende" og samfundsrelevant i mine billeder. I 2013 malede jeg 2 billeder, som har et indhold, der er inspireret af tidens krig og kriser. Jeg har kaldt malerierne henholdsvis "Mennesker på kanten" og "Ud over kanten".

Malerier 2011 - 12:

Jeg har altid været fascineret af kvindekroppen og forholdet mellem kønnene. Det førte i 2010-12 til at jeg malede nogle dejlige fyldige kvinder sammen med en betydelig mere beskeden og mindre og undseelig mand. En slags selvportræt. Jeg malede, da jeg gik hos Andreas Østergaard i Hasle nogle mere direkte, realistiske selvportrætter (klik indog se mine malerier fra 2011 - 12).

Malerier 2010:

Et af mine yndlingsmotiver har gennem tiderne været tabloer, gerne bybilleder, hvor der foregår en hel masse. "Skyhøj dame i byen" er et eksempel på sådan et billede. På det seneste (2016) har jeg malet flere billeder med lignende motiver: Huse eller landskaber med en masse forskllige mennesker i..

 

I pagt med naturen 2009:

I 2009 lod jeg mig især inspirere af den bornholmske natur. Og da jeg er en lidenskabelig svampesamler, blev det at plukke svampe et af mine motiver. Billedet "I pagt med naturen" er dog inspireret af en ung dame, der træder af "på naturens vegne". (Klik på overskrift eller billedet og se mine malerier fra 2009).

Romance på Bokul 2008 - 09:

I pinsen 2008 var jeg med på et landskabsmaleri-kursus hos Kasper Køie fra Gudhjem. Han er selv en fremragende alndskabsmaler. Og han satte os op på Bokul, bakken ovenfor Gudhjem og ovenfor Høst-museet og lod os male udsigten dér. Det var morsomt senere at gå på Bornholms Kunstmuseum og konstatere, at en lang række kendte bornholmske malere i tidernes løb har malet nøjeagtig den samme udsigt. Mine malerier adskiller sig fra de øvrige ved, at jeg har puttet levende mennesker ind i billederne, så de ikke bliver alt for kedelige.

Heste, opstillinger og modelstudier 2008:

Vores genboere på Lille Myregårdsvejen, hvor vi boede på Bornholm, er travfolk og har travheste. Og min hustru Pia anskaffede sig to islændere: Ôsk og Djakni. Så pludselig var mit liv fyldt med heste. Og jeg er kommet til at holde meget af heste. Det er utroligt smukke dyr, og jeg har prøvet at fastholde oplevelsen af dem i nogle af mine billeder. Jeg har malet både genboens heste, - og heste fra travbanen.

Lækre bornholmske sild 2007:

Jeg har også søgt at fastholde oplevelsen af sommerlivet på Bornholm, hvor der jo er et mylder af turister, inklusive smukke sommer-piger på hele øen, på badestrande, i havnene og som gæster i røgerierne. Det var oplagt at kalde motivet og min udstilling på Gershøj Kro, 2007 for: "Lækre bornholmske sild".

Koret synger 2006:

Min hustru Pia var i flere år med i et kvindekor, der øvede sig i Grevinde Danner-huset i København og sang forskellige steder ved festlige lejligheder, inklusive ved min fernisering på Gershøj Kro i sommeren 2006. Det er Pia, der står forrest til venstre i billedet og dirigenten er Ellen Thayssen, der sidder ved klaveret og akkompagnerer og dirigerer. Jeg synes at det var rigtig smart og nærmede sig en moderne "installation", at jeg installerede højtalere i billedet, så at man ved at starte en CD-afspiller faktisk kunne høre koret synge! Jeg kaldte udstillingen på Gershøj Kro det år for: "Koret synger - og andre billeder med musik i". Og der var mange billeder med både klovner og musik. (Klik ind og se dem).

Folk ved fjorden:

Jeg boede i perioden 1996 til 2005 i et sommerhus i Over Dråby Strand på Hornsherred lidt syd for Jægerspris. Her lod jeg mig inspirere af naturen ved fjorden og malede almindelige mennesker ind i mine billeder og kaldte serien og udstillingen 2005 på Gershøj Kro for "Folk ved fjorden". Motivet nedenfor med de to dejlige damer er dog hugget fra et avisudklip med et fascinerende foto fra en (mig) ukendt badestrand.

Cirkus er i byen 2004:

Jeg har siden min barndom været fascineret af cirkus, og især af klovnene. Det fik mig i 2004 til at kaste mig ud i klovnemotiver. Blandt andet lavede jeg en serie hvor jeg skitserer udviklingen i forholdet mellem en klovn og en cirkus-ballerina en stjerneklar aften og nat. Det blev en lidt våd aften. Jeg kaldte udstillingen det år på Gershøj Kro for "Cirkus er i byen".

Skyhøj dame med terrier 2003:

Den "Skyhøje dame med terrier" har i flere udgaver været et af mine yndlingsmotiver. Men folk har kritiseret mig for at klæde alle mine kvinder på med tøj fra min egen barndom og ungdom, dvs. med 50-er og 60-er tøj. For at råde bod på det lavede jeg en serie med super-moderne damer klædt på med tøj fra et par modeblade. Og for at man ikke skulle være i tvivl om, hvad man så, skrev jeg en liste over de enkelte beklædningsdele som modellerne havde på på bagsiden af mit maleri med angivelse af varebetegnelse, pris og forhandler af hver models påklædningsdele.

Motiver fra Tyrkiet:

Jeg lavede min første "offentlige" udstilling i sommeren 1998 på Gershøj Kro på Hornsherred. Her udstillede jeg mange af de billeder, jeg havde malet på maleskolen i Iasos hos Bodil og Ibrahim Øhrs. Ved at klikke på titlen ovenfor eller billedet kan du se nogle af de billeder, der var med på udstillingen.